augustus 13, 2020 Door aiko Uit

Disposable

Wat is disposable?

Disposable, letterlijk vertaald betekent wegwerp. Dit wil zeggen alles wat de huid van een klant raakt zal enkel gebruikt worden op deze klant.

De meeste piercers werken al met veel disposables: naalden, handschoenen, verbandjes, etc..

Ikzelf ga een stap verder, alles wat ik zou kunnen gebruiken om iemand te piercen zal ik maar één keer gebruiken. Dit wil dus ook zeggen: eventuele tangen, insertion pins, receiving tubes etc…

Waarom disposable?

Er zijn verschillende redenen maar wat voor mij de allerbelangrijkste is, is hygiëne

Doordat ik hulp materialen niet hoef te reinigen kan ik ook geen fouten maken in dit proces. Het bespaart me tijd, ik hoef niet dagelijks extra tijd in te plannen om materialen te kuisen en kan me focussen op mijn klanten.

Zal mijn piercing hierdoor duurder zijn?

De piercing zal hierdoor niet duurder worden, de materialen die ik gebruik zijn vaak goedkoper dan al het materiaal dat nodig is om de producten te reinigen voor hergebruik. En als er toch iets wordt gebruikt dat je als klant eventueel kan gebruiken om een juweel te verwisselen, dan krijg je dit mee naar huis met de nodige uitleg hoe dit correct ge gebruiken.

Is het niet belastender voor de natuur?

Er zijn voor en tegenstanders hiervan. Maar ik probeer zoveel mogelijk materialen te gebruiken die perfect gerecycleerd kunnen worden. Dit kan niet gedaan worden als je materialen moet reinigen en desinfecteren. PPE (Personal Protective Equipment) bestaat voornamelijk uit plastiek en kunnen niet (of moeilijk) gerecycleerd worden. En deze zijn nodig om materialen correct te verwerken. Ook zijn de chemicaliën die hiervoor gebruikt worden vaak slecht voor het milieu.